Workshops

Jose Koebrugge geeft al jarenlang les in tekenen en schilderen.
Zij geeft deze lessen in haar eigen atelier, ateliercomplex Baztille Zoetermeer. Maar ook in diverse buurthuizen, o.a. Buurthuis Seghwaert op Dreef. Dit jaar zijn er ook weer diverse workshops te volgen bij Jose.

Jose´s motto is om je eigen creativiteit te ontdekken. Het `zelf doen` levert veel plezier op. Of je nu vindt dat je wel of niet kunt tekenen. Creativiteit is er om te proeven, voelen, waarnemen en vooral genieten.

Voor creatievelingen die niet op les willen, maar wel graag eens creatief bezig willen zijn met verf op doek, zijn deze workshops de ultieme uitdaging. Ook wanneer je geen ervaring hebt.

Beleef een heerlijke middag, waarin u kunt ontdekken dat het fijn is om creatief bezig te zijn en u naar huis gaat met een zelfgemaakt schilderij. Dit kan alleen, maar natuurlijk ook samen met een vriend of vriendin, je broer of zus, of met een vriendengroep.

De workshops vinden plaats in Jose´s atelier,
Ateliercomplex Baztille, Rokkeveenseweg 46c in Zoetermeer.

Een workshop kost € 33,00 en dat is inclusief alle materialen en koffie of thee.

Er zijn maximaal 12 plaatsen. De workshops gaan door bij minimaal 6 inschrijvingen.

“Koeien” (expressieve koeien)

Zaterdag 27 november 2021 van 13.30 – 16.00 uur

Op een canvasdoek van 50x60cm beginnen we een ondergrond te schilderen met acrylverf. Daarna schetsen we een koe, er zijn voorbeelden aanwezig. Eventueel kun je gebruik maken van een sjabloon. Daarna lekker schilderen. Als laatste schilderen we met een taartspuitzak gevuld met verf, hiermee gaan we de expressieve lijnen schilderen/spuiten.

“Winterlandschap” (impressionistisch schilderen)

Zaterdag 22 januari 2022 van 13.30 – 16.00 uur

Een sneeuwlandschap, dus er wordt veel wit gebruikt. Sneeuw is niet alleen wit, maar kan diverse witte tonen hebben, dat maakt het schilderen van dit schilderij interessant. Er is een keuze uit diverse voorbeelden. Wel handig is het om even een schets te maken, dit kan ook met verf gelijk op het canvas doek van 50×60 cm.

“Dansende kraanvogels”

Zaterdag 26 maart 2022 van 13.30 – 16.00 uur

Op een canvasdoek van 50×60 cm beginnen we met een mooie ondergrond van gekleurde verf. Terwijl deze laag droogt, gaan we op stevig papier de kraanvogels schetsen met verf, om het grote gebaar in onze vingers te krijgen. Voorbeelden zijn aanwezig.
Daarna gaan we de kraanvogels met dikke verf schilderen op het canvasdoek met grote kwasten, rollers, stokjes en/of paletmes. Door dikke verf te gebruiken kun je langer werken in de nog natte verf.

“Bloeiende Zoetermeerse bermen”

Zaterdag 23 april 2022 van 13.30 – 16.00 uur

In deze workshop schilderen we de mooie Zoetermeerse Bermen op een voor gegrond langwerpig paneel (80×20 cm). De bedoeling is om te schilderen zonder kwast.
Na het schilderen van de onderlaag met een rolletje, gaan we de bloemen schilderen; klaprozen, margrieten, paardenbloemen, boterbloemen, korenbloemen, verschillende grassen. Allerlei technieken van acrylverf komen aan de orde zonder kwast. We werken met rolletjes, paletmessen, sponsjes, stukjes karton, stokjes etc..

Voorbeelden zijn aanwezig.

Dit schilderij kunt u in de tuin of op het balkon hangen.

“Tuin met hekje, à la Monet”

Zaterdag 28 mei 2022 van 13.30 – 16.00 uur

Monet was een impressionist, deze manier van schilderen gaan we gebruiken voor het maken van dit schilderij. Nadat we de lijnen van de schets grof opgezet hebben, beginnen we de grote kleurvlakken te schilderen als basis, dit doen we op een canvasdoek van 50×60 cm. Daarna beginnen we met de gekleurde toetsjes en veegjes. Het hele schilderij wordt opgebouwd door middel van korte streekjes en veegjes verf.
Hiervoor zijn voorbeelden voor inspiratie aanwezig.

“Expressieve vogels in aquarel”

zaterdag 25 juni 2022 van 13.30 – 16.00 uur

Een middag met veel experiment. Aqua is water. Zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid verf en water te gebruiken. Ook is het mogelijk om te aquarelleren, nadat je een schets gemaakt hebt. Gelijk met een chinees penseel, nat in nat, vandaag staat het experiment op het programma.

Met een luttele beweging een vliegende vogel maken? In deze workshop kun je deze manieren van aquarelleren oefenen. Er is genoeg aquarel papier aanwezig. Wanneer je veel oefent zal er beslist een exemplaar bij zijn waar je tevreden over bent. Genieten staat bovenaan.


Heb je belangstelling om een privé workshop te volgen met een groep vrienden of familie of via je werk? Stuur dan een berichtje naar josekoebrugge@hotmail.com

Recente workshops waren: