Workshops

Jose Koebrugge geeft al jarenlang les in tekenen en schilderen in het buurthuis van Seghwaert op Dreef en haar eigen atelier in ateliercomplex Baztille Zoetermeer.

Heel wat cursisten komen al jaren met plezier schilderen en tekenen bij haar.

Het gaat bij de lessen vooral om je eigen creativiteit te ontdekken. Het zelf doen levert zoveel plezier op. Of je nu vindt dat je wel of niet kunt tekenen, creativiteit is er om te proeven, voelen, waarnemen en vooral genieten.

Voor creatievelingen die niet op les willen, maar wel graag eens creatief bezig willen zijn met verf op doek, zijn de workshops van Jose Koebrugge een ultieme uitdaging.

Op dit moment staan er 8 workshops op de planning, van november 2019 tot juni 2020.
De kosten voor de workshops zijn 33 euro inclusief alle materialen en koffie of thee.

Beleef een heerlijke middag, waarin u kunt ontdekken dat het fijn is om creatief bezig te zijn en u naar huis gaat met een zelfgemaakt schilderij. Dit kan alleen, maar natuurlijk ook samen met een vriend of vriendin, je broer of zus, of met een vriendengroep.
De kosten voor de workshops zijn 33 euro inclusief alle materialen en koffie of thee.

Locaties van de workshops:
Buurthuis Seghwaert op Dreef, Gaardedreef 189 2723 AZ Zoetermeer
Jose´s atelier, Ateliercomplex Baztille, Rokkeveenseweg 46c Zoetermeer

Er zijn maximaal 12 plaatsen, de workshops gaan door bij 6 inschrijvingen.

“Koeien” (expressieve koeien)
zaterdag 30 november 2019 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Seghwaert op Dreef

Op een canvasdoek van 50x60cm beginnen we een ondergrond te schilderen met acrylverf. Daarna schetsen we een koe, er zijn voorbeelden aanwezig. Eventueel kun je gebruik maken van een sjabloon. Daarna lekker schilderen. Als laatste schilderen we met een taart spuitzak gevuld met verf, hiermee gaan we de expressieve lijnen schilderen/spuiten.

 

 

“Winterlandschap” (impressionistisch schilderen)
zaterdag 14 december 2019 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Seghwaert op Dreef

Een sneeuwlandschap, dus er wordt veel wit gebruikt. Sneeuw is niet alleen wit, maar kan diverse witte tonen hebben, dat maakt het schilderen van dit schilderij interessant.  Er is een keuze uit diverse voorbeelden. Wel handig is om even een schets te maken, dit kan ook met verf gelijk op het canvasdoek van 50×60 cm.

 

“Hundertwasser” (inspiratie)
zaterdag 25 januari 2020 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Baztille, José’s atelier

Hundertwasser was een architect en kunstschilder. Hij maakte prachtige gekleurde gebouwen en schilderijen. Wanneer je foto`s ziet van zijn werk, herken je het vast. Zijn visie was: rechte lijnen bestaan niet.
Op een canvasdoek van 50×60 cm beginnen we met een dunne ondergrond van gekleurde verf. Met het plakken van gekleurd touw maken we de basisvormen op het doek, om deze daarna met veel verschillende kleuren in te schilderen. Als laatste kun je, met de hulp van een taart spuitzak vol gekleurde verf, mooie lijnen, stippen en structuren aan je schilderij toevoegen.

Ideeën en voorbeelden voor inspiratie zijn aanwezig.

“Tuin met hekje, à la Monet”
zaterdag 29 februari 2020 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Baztille, José’s atelier

Monet was een impressionist, deze manier van schilderen gaan we gebruiken voor het maken van dit schilderij. Op canvasdoek van 50×60 cm schilderen we eerst diverse gekleurde vlakken als ondergrond.  Daarna beginnen we met de gekleurde toetsjes en veegjes. Het hele schilderij wordt opgebouwd door middel van korte streekjes en veegjes verf.

Hiervoor zijn  inspiratie voorbeelden aanwezig.

“Panda”
zaterdag 28 maart 2020 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Baztille, José’s atelier

Vandaag een zeer experimentele workshop, schilderen met gekleurd  en gescheurd vloeipapier. Schilderen met stukken gekleurd papier die opgeplakt worden met behangerslijm. Veel zwart en wit vloeipapier, maar ook gekleurd vloeipapier. Op een canvasdoek van 60×50 cm gaan we een schets maken gelijk met gekleurd vloeipapier. Voorbeelden zijn aanwezig. Wanneer alle stukjes papier geplakt zijn, creatieve lijnen maken met acrylverf uit een spuitzak. Eventueel met je vinger bewerken.

 

 

“Bloeiende Zoetermeerse bermen”
zaterdag 25 april 2020 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Baztille, José’s atelier

In deze workshop schilderen we de mooie Zoetermeerse Bermen op een voor gegrond langwerpig paneel (80×20 cm). De bedoeling is om te schilderen zonder kwast.

Na het schilderen van de onderlaag met een rolletje, gaan we de bloemen schilderen; klaprozen, margrieten, paardenbloemen, boterbloemen, korenbloemen, verschillende grassen etc.. Allerlei technieken van acrylverf komen aan de orde zonder kwast. We werken met rolletjes, paletmessen, sponsjes, stukjes karton, stokjes etc..

Voorbeelden zijn aanwezig.

Dit schilderij kunt u in de tuin of op het balkon hangen.

“Vaas met weelderige bloemen”
zaterdag 30 mei 2019 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Baztille, José’s atelier

Op een canvasdoek van 50×60 cm brengen we met een rolletje een mooie zelfgemaakte kleur aan. We schilderen zonder kwast, maar met rollers, paletmessen, stokjes, stukjes karton, stukjes spons en direct uit de kleine tubetjes. Voorbeelden zijn aanwezig. Het uiteindelijke resultaat is een pasteus schilderij.

 

 

 

“Vogels in aquarel”
zaterdag 27 juni 2020 van 13.30 – 16.00 uur
locatie: Baztille, José’s atelier

Een middag met veel experiment. Aqua is water. Zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid verf en water te gebruiken. Ook is het mogelijk om te aquarelleren nadat je een schets gemaakt hebt. Gelijk met een chinees penseel, nat in nat, vandaag staat het experiment op het programma. 
Met een luttele beweging een vliegende vogel maken? 
In deze workshop kun je deze manieren van aquarelleren oefenen. Genoeg aquarel papier aanwezig. Wanneer je veel oefent zal er beslist een exemplaar bij zijn waar je tevreden over bent. Genieten staat bovenaan.

—–

Heb je belangstelling om een privé workshop te volgen met een groep vrienden of familie of via je werk? Stuur dan een berichtje via het contactformulier.

Recente workshops waren: