Ieder jaar staat de maand oktober bij Terra Art Projects in het teken van de ‘Kunstmaand’. Dit jaar vindt de première plaats van de kunstmaand nieuwe stijl. Het pand aan de Warande 40 in het Stadshart wordt dan tijdelijk het podium voor de eerste TERRA Kunstbeurs. Meer dan veertig professionele Zoetermeerse kunstenaars presenteren hier hun nieuwste werk. Iedere kunstenaar/collectief richt een stand in waar werk wordt gepresenteerd en verkocht. De kunstenaars zijn zelf zo veel mogelijk aanwezig. Sommigen van hen maken ook werk ter plaatse.

Naast de kunstbeurs zijn er nog meer interessante activiteiten in deze kunstmaand. Zo kun je de expositie ‘Dat ene moment’, van Marja Milo bekijken in het Stadsmuseum, interessante lezingen bijwonen, aan leuke workshops deelnemen en je stem uitbrengen voor de TERRA Kunstprijs 2015!

TERRA KUNSTBEURS
De Kunstbeurs vervangt de traditionele Overzichtsexpositie en de Open Atelierdagen. Het nieuwe concept biedt diverse voordelen. Vooral de meer afgelegen of ‘solo-ateliers’, ontvingen de afgelopen jaren minder bezoekers. Dit terwijl de ‘groepsateliers’ wel goed werden bezocht. Je kunt dan immers meerdere kunstenaar op één locatie bezoeken. De TERRA Kunstbeurs versterkt dit effect.

Locatie: Warande 40 (naast achterzijde C&A)
Openingsdata:
3 t/m 25 oktober op za en zo van 13-17 uur
toegang gratis

TERRA KUNSTPRIJS 2015
Dit jaar zal voor de eerste keer de TERRA KUNSTPRIJS worden uitgereikt. Een onafhankelijke professionele jury zal uit de collectie van de TERRA Kunstbeurs tien kunstwerken nomineren die in aanmerking komen voor deze prijs. De tien geselecteerde werken zijn de gehele maand oktober te zien in het TERRATORIUM. Het publiek zal via het uitbrengen van stemmen bepalen wie de prijs in de wacht sleept.

Locatie: Dorpsstraat 12
Openingsdata: 3 t/m 29 oktober
van woe t/m za 11-17 uur, zondag 13-17 uur
Toegang gratis.
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 24 oktober om 17.30, tijdens de afsluitende borrel van de TERRA KUNSTMAAND. Iedereen is welkom!

BIJZONDERE WORKSHOPS VOOR JONG EN OUD
Tijdens de Terra Kunstmaand 2015 presenteren en verkopen meer dan veertig Zoetermeerse kunstenaars hun werk. Maar wist je dat je op de locatie aan de Warande ook terecht kunt voor leuke workshops? De workshops zijn leuk voor volwassenen én kinderen en kosten niets. Je kunt tijdens de openingstijden (13-17 uur) aanschuiven en direct aan de slag.

De-wij-kunnen-ook-niet-tekenen-club, zaterdag 17 oktober
Kun jij niet tekenen? Wij ook niet! Tenminste, dat denken we meestal. Wat als we je zouden vertellen dat je helemaal niet hoeft te kunnen tekenen om er plezier in te hebben. En dat tekenen vaak makkelijker gaat als we het ons juist moeilijk maken. De club bedacht daarom allerlei creatieve, leuke en soms grappige hindernis-opdrachten. Een tekenworkshop voor iedereen.

Afrikaans speelgoed maken, zaterdag 24 oktober
Tijdens ‘Zondag in ’t Park’ wist deze workshop jong en oud te boeien. Tijdens de workshop leer je hoe kinderen in Afrika speelgoed maken. Onder begeleiding van een aantal kunstenaars maak je bijvoorbeeld poppen op bamboestokken of sieraden, auto’s van blik en ‘Afrikaanse’ maskers. Dit doe je met gerecyclede materialen als wasmiddelflessen, melkpakken, doppen en blikjes.

Fietsmobile maken, doorlopend (m.u.v. zaterdag 3 en 17 oktober)
De grote inspiratiebron van kunstenaar José Koebrugge is de fiets. Voor de kunstmaand liet zij een grote hoeveelheid kartonnen fietsjes uitlaseren. De uitdaging? Een zo groot mogelijke fietsmobile maken. Het eerste fietsje hangt aan een touwtje, maar ieder fietsje daarna moet in het vorige fietsje worden geschoven. Wie van de deelnemers zal de nieuwe recordhouder worden?

Meer info op terra-artprojects.com
Bekijk hier de flyer

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *