Kijkje in de keuken van de Zoetermeerse Ateliers

De Zoetermeerse ateliers zijn open voor publiek op zondag 9 en 16 oktober 2011 van 13.00 – 17.00 uur. Een jaarlijks terugkerend evenement waar het publiek gretig gebruik van maakt. Dit jaar is er veel extra’s in en rondom de ateliers. Workshops, lezingen, gastkunstenaars, kleine tentoonstellingen en een kijkje in de keuken van de werkwijze van de kunstenaars.

Zeker aan te raden is om vooraf, op zondag 2 oktober, of tijdens de open atelierdagen een bezoekje brengen aan de grote overzichtstentoonstelling in het TERRATORIUM. Van 13.00 – 17.00 uur is daar het werk te zien van veertig Zoetermeerse kunstenaars. Zo kunt u alvast een keuze maken welk atelier u wilt bezoeken in de daaropvolgende twee zondagen!

Lezingen, workshops, gastkunstenaars, kleine tentoonstellingen, werkwijzen

Veel ateliers bieden dit jaar iets extra’s. Beeldend kunstenaar Hetty Arens is te gast bij het atelier van Natalie Vinke, John Henniger toont zijn werk bij het atelier van Joke Meijer in een kleine tentoonstelling.

Inloopworkshops vinden plaats in de ateliers van José Koebrugge en Hortense de Kooter. ” Hoe maak je verf van pigmenten” is bij Tilly Wils te leren en in de hal van het atelier van Jackie Bouw wordt uitleg gegeven over het ontstaan van grote objecten. Daar wordt ook een levensgrote koe met keramiek bekleed. En dit jaar voor het eerst: een kijkje in de keuken. Alle kunstenaars laten zien hoe zij werken. Korte lezingen of poëzie, er is voldoende aanleiding voor een zwerftocht langs de ateliers.

Tijden

Open Atelierdagen Zoetermeer op de zondagen 9 en 16 oktober 2011 van 13.00 – 17.00 uur. De overzichtsexpositie wordt geopend op 2 oktober om 15.00 uur in het TERRATORIUM aan de Philipsstraat 18 te Zoetermeer en is de aansluitende weekends van 13.00 – 17.00 uur gratis toegankelijk.

Bezoek Terra Art Projects voor uitgebreide informatie.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *